English Club Tim

Eva Helajzen

Nastavnik i jedan od tri osnivača English Club-a

English Club Eva Helajzen

Rođena sam 9.8.1981. godine u Beogradu i pohađala sam osnovnu školu “Branko Radičević” na Novom Beogradu. Zbog velike ljubavi prema učenju jezika, odlučila sam da upišem Filološku gimnaziju, gde mi je japanski jezik bio prvi, a engleski drugi jezik. Još tada sam shvatila da ne bih mogla da učim japanski jezik bez znanja engleskog jezika. Po završetku gimnazije odlučila sam da nastavim školovanje na Filološkom fakultetu u Beogradu gde mi je, takođe, japanski jezik bio prvi, a engleski drugi jezik. Diplomirala sam 2004. godine. Uporedo sa studijama jezika, pohađala sam časove glume na Kolarčevom narodnom univerzitetu. I dan danas volim da koristim sve ono što sam naučila na dramskim radionicama kada podučavam decu.

Nakon završetka studija, svoj prvi posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobila sam prevashodno zahvaljujući mogućnosti da komuniciram na engleskom jeziku. Još tada sam shvatila da je za negovanje znanja određenog jezika potrebno da se tim jezikom služiš u svakodnevnim situacijama i to što češće.

Nakon povratka u Srbiju, položila sam Cambridge Proficiency Exam i time stekla mogućnost da radim kao nastavnik engleskog jezika. Do momenta osnivanja English Club-a, trinaest godina sam radila kao nastavnik engleskog jezika. U toku dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom i mladima, naučila sam mnogo toga. Shvatila sam da sam koristeći i govoreći engleski jezik i ja, zajedno sa svojim učenicima, svakoga dana proširivala svoje znanje, i to ne samo jezičko već i iz mnogih drugih oblasti. Pored rada sa decom, radim i kao prevodilac. Naročito sam ponosna na saradnju sa produkcijskim kućama Disney, Dreamworks, Sony i Fox za potrebe sinhronizacije animiranih filmova za decu.

English Club sam osnovala sa svoje dve koleginice da bismo u Srbiji započele novi koncept u učenju engleskog jezika.

Marija Begonja

Nastavnik i jedan od tri osnivača English Club-a

English Club Marija Begonja

Rođena sam 29. maja 1980. u Bačkoj Palanci gde sam završila osnovnu školu i gimnaziju. Ujedno sam pohađala dramske radionice i moja ljubav prema glumi od tada traje. U poslu sa decom i tinejdžerima vrlo rado primenjujem sve ono što sam naučila o dramskim tehnikama i smatram da je povezanost glume i jezika neraskidiva i da neizmerno pomaže u procesu učenja jezika. Nakon gimnazije, upisala sam Filološki fakultet u Beogradu, smer – engleski jezik i književnost, a drugi jezik mi je bio španski.

Sa decom i tinejdžerima radim preko 10 godina i u tome nalazim veliku inspiraciju. Kreativni tok koji se rađa iz toga ne može da se meri ni sa jednim drugim poslom.

Pored rada u školi, već godinama radim kao prevodilac i lektor u procesu stvaranja i sinhronizacije animiranih filmova iz produkcije Disney, Pixar, Sony, Dreamworks i Fox, u čemu, takođe, izuzetno uživam.

Nakon svega što sam naučila, otkrila i isprobala, odlučila sam da započnem projekat English Club sa svoje dve koleginice, jer čvrsto verujem da naša deca zaslužuju najbolje, a znam da ovaj projekat to jeste.

Jasmina Vukalović

Nastavnik i jedan od tri osnivača English Club-a

English Club Jasmina Vukalovic

Rođena sam 13. Marta 1982. godine u Beogradu. Ljubav prema jezicima mi je pomogla da donesem odluku da upišem Filološku gimnaziju u Beogradu gde mi je engleski jezik bio prvi, a španski drugi jezik. Nakon gimnazije, na svoje veliko zadovoljstvo, upisala sam Filološki fakultet u Beogradu na katedri za španski jezik i književnost gde mi je engleski bio drugi jezik. Diplomirala sam 2008. godine.

Odmah nakon završetka Fakulteta, godinu dana sam radila kao profesor španskog jezika u Filološkoj gimnaziji u Beogradu. Potom je usledio posao nastavnika engleskog jezika u osnovnoj školi.

2011. godine sam odlučila da otvorim svoju školu jezika. Tokom niza godina podučavanja dece jezicima postojala je konstantna želja za unapređivanjem metodologije rada koja me je zaineresovala za istraživanje CLIL metode za koju smatram da daje odlične rezultate. 2015. godine sam odlučila da upišem magistarske studije na Filološkom fakultetu u Beogradu na temu CLIL metode. Nakon što sam magistrirala, sa velikom željom da promenim pogled na i pristup učenju jezika, sa još dve koleginice sam započela projekat English Club sa nadom da će ovo biti samo prvi korak ka poboljšanju i unapređivanju metodike nastave.