English Club Tim

Eva Helajzen

Nastavnik i jedan od tri osnivača English Club-a

English Club Eva Helajzen

Rođena sam 9.8.1981. godine u Beogradu i pohađala sam osnovnu školu “Branko Radičević” na Novom Beogradu. Zbog velike ljubavi prema učenju jezika, odlučila sam da upišem Filološku gimnaziju, gde mi je japanski jezik bio prvi, a engleski drugi jezik. Još tada sam shvatila da ne bih mogla da učim japanski jezik bez znanja engleskog jezika. Po završetku gimnazije odlučila sam da nastavim školovanje na Filološkom fakultetu u Beogradu gde mi je, takođe, japanski jezik bio prvi, a engleski drugi jezik. Diplomirala sam 2004. godine. Uporedo sa studijama jezika, pohađala sam časove glume na Kolarčevom narodnom univerzitetu. I dan danas volim da koristim sve ono što sam naučila na dramskim radionicama kada podučavam decu.

Nakon završetka studija, svoj prvi posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobila sam prevashodno zahvaljujući mogućnosti da komuniciram na engleskom jeziku. Još tada sam shvatila da je za negovanje znanja određenog jezika potrebno da se tim jezikom služiš u svakodnevnim situacijama i to što češće.

Nakon povratka u Srbiju, položila sam Cambridge Proficiency Exam i time stekla mogućnost da radim kao nastavnik engleskog jezika. Do momenta osnivanja English Club-a, trinaest godina sam radila kao nastavnik engleskog jezika. U toku dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom i mladima, naučila sam mnogo toga. Shvatila sam da sam koristeći i govoreći engleski jezik i ja, zajedno sa svojim učenicima, svakoga dana proširivala svoje znanje, i to ne samo jezičko već i iz mnogih drugih oblasti. Pored rada sa decom, radim i kao prevodilac. Naročito sam ponosna na saradnju sa produkcijskim kućama Disney, Dreamworks, Sony i Fox za potrebe sinhronizacije animiranih filmova za decu.

English Club sam osnovala sa svoje dve koleginice da bismo u Srbiji započele novi koncept u učenju engleskog jezika.

Marija Begonja

Nastavnik i jedan od tri osnivača English Club-a

English Club Marija Begonja

Rođena sam 29. maja 1980. u Bačkoj Palanci gde sam završila osnovnu školu i gimnaziju. Ujedno sam pohađala dramske radionice i moja ljubav prema glumi od tada traje. U poslu sa decom i tinejdžerima vrlo rado primenjujem sve ono što sam naučila o dramskim tehnikama i smatram da je povezanost glume i jezika neraskidiva i da neizmerno pomaže u procesu učenja jezika. Nakon gimnazije, upisala sam Filološki fakultet u Beogradu, smer – engleski jezik i književnost, a drugi jezik mi je bio španski.

Sa decom i tinejdžerima radim preko 10 godina i u tome nalazim veliku inspiraciju. Kreativni tok koji se rađa iz toga ne može da se meri ni sa jednim drugim poslom.

Pored rada u školi, već godinama radim kao prevodilac i lektor u procesu stvaranja i sinhronizacije animiranih filmova iz produkcije Disney, Pixar, Sony, Dreamworks i Fox, u čemu, takođe, izuzetno uživam.

Nakon svega što sam naučila, otkrila i isprobala, odlučila sam da započnem projekat English Club sa svoje dve koleginice, jer čvrsto verujem da naša deca zaslužuju najbolje, a znam da ovaj projekat to jeste.