I ove godine tradicionalno organizujemo našu Letnju zajednicu iliti Summer community. Letnja zajednica je intenzivni kurs engleskog jezika za mlađu decu, koja se ove godine održava po peti put.

 

ŠTA JE USTVARI SUMMER COMMUNITY I KOME JE PROGRAM NAMENJEN?

 

Letnja zajednica je intenzivni kurs engleskog jezika (dva puta nedeljno po 4 sata, dakle 8 sati engleskog jezika nedeljno) namenjena deci uzrasta od 5 do 10 godina. Organizuje se na nedeljnom nivou, tačnije deca mogu da dolaze koliko god nedelja žele, pošto je svaka sedmica celina sa sebe. Program je odličan za decu koja su već progovorila engleski jezik, pa im pomaže da krenu velikom brzinom napred, kao i za decu koja su tek počela za uče, jer se odmah ubacuju u okruženje gde se sva komunikacija odvija na engleskom jeziku, ali ipak imaju i pauze tokom kojih mogu da predahnu.

 

ŠTA SVE PROGRAM OBUHVATA I GDE SE ODVIJA?

 

Celokupan program se odvija u prostorijama English Club-a, a najvećim delom u našem dvorištu koje je oaza tokom leta. Deca imaju aktivnosti podeljene po segmentima: storytelling, arts and crafts, naučne eksperimente, igre vodom a svaki put i pripremaju jedan obrok za sebe. Sve se to odvija na engleskom jeziku sve vreme, tako da deca imaju veoma intenzivan program kroz dinamične, zabavne i praktične aktivnosti.

 

DA LI DETE MOŽE DA SE PRIJAVI I AKO NE GOVORI ENGLESKI?

 

Može. Ceo program je osmišljen tako da deca budu uključena sve vreme, a od njih se zahteva korišćenje engleskog jezika na nivou na kojem ga poznaju. Iako možda neće razumeti svaku rečenicu, ipak će morati da pokušaju da komuniciraju na engleskom koliko god je to moguće. Većina dece jako brzo nauči i zapamti jednostavne izraze koji im pomažu da se snađu, a na kraju kursa većina dece koja je imala neko predznanje i progovori jezik tečno.

 

KOJI SU BENEFITI LETNJE ZAJEDNICE?

 

Potpuno je normalno da deca, kada naprave pauzu od nekoliko meseci tokom leta, zaborave jedan deo onoga što su naučili tokom godine. Iako u septembru počnemo školsku godinu obnavljanjem gradiva, ipak je dobro i tokom leta raditi na usavršavanju jezika, naravno, ukoliko je to moguće. 8 sati engleskog jezika obično se protegne na ceo mesec učenja u regularnim uslovima, dok tokom Letnje zajednice deca toliko provedu na nedeljnom nivou okružena engleskim jezikom i aktivno koristeći isti.

 

Sve informacije o Letnjoj zajednici, ceni i rasporedu za ovu godinu stižu uskoro!